Този сайт използва добре известните бисквитки.

Блогове

9 Октомври 2010 / 12:39 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Ех тия блогове, все по трудно става тяхното управление и то не за друго, а защото предлагат голяма възможност за реклама в интернет. Основните трудности се заключават в това, че заради тази реклама и всички се юрнаха да предоставят оптимизация за google, като използват блогове.

В това наистина няма нищо лошо, но самата оптимизация и реклама в google е едно доста сложно нещо, а някой хора са тръгнали по лесния път и ровят какви ли не блогове само за да извадят от там информация и да си я поставят на техния си блог.

След това търсят хитрини да им се показва техния блог, нищо че информацията в много случай е прекопирана и нищо че единственото усилия, което са направили за своя блог да използват десния бутон на мишката. Предполагам, че все по-трудно ще става управлението на блогове и рекламата в интернет и ще са необходими повече усилия за борба с копираната информация.

Лошото е че от всичко това страдат малки фирми на които им представя рекламата в интернет като панацея за бурно развитие на бизнеса, но след като много хора поддържат блогове, реално не е много ясно дали наистина много скоро ще има някакъв ефект от цялата реклама след като е много лесно да се копира информация.В края на краищата всеки може да копира информация и накрая нищо чудно да се обезсмисли цялата история от поддържането на блогове.

Копираната информация от различни блогове и събирането и е един друг блог далеч не е измислено в България, но тенденцията е доста притеснителна. Е все пак google, рано или късно разбира откъде е копираната цялата информация, но за това са необходими месеци и заради това е добре да има малко по-сериозна поддръжка на самия блог в противен случай писането в блогове може да се окаже безсмислено начинание.

Снощи гледах разни блогове, който общо взето са толкова силни заради това че са добре поддържани че изменят резултатите в google едва ли не веднага и това ме наведе на мисълта, че сигурно скоро ще трябва да мина на по-горно ниво. Какво да се прави този свят е така направен, че човек трябва да се развива непрекъснато в противен случай рискува да бъде забравен.

Поддържането на блогове наистина е една добра и евтина реклама в интернет, но затова са необходими ежедневни усилия и старания. Имаше една мисъл на Конфуций: "Няма значение колко бавно вървиш - важно е да не спираш" и тази мисъл трябва да стои в главата на човек, който е решил да се заеме с поддръжката на блогове за реклама, а рано или късно неговия труд ще се възвърне

Конфуций и по скоро Лао Дзъ са смятали, че всичко е подчинението на принципа на "Единство на противоположностите", но наскоро четох един блог в който се твърдеше същото за Маркс, Ленин и други. Всички по-скорошни мислители са мислили, че единството е добър начин за успех с тезата "пролетарий съединявайте се" за да са едната страна на монетата, но Лао Дзъ също е мислил за това и то преди няколко хиляди години.

Заради това писането в блогове би трябвало да е на базата на единството с цел защита от недобронамерени действия от страна на хора решили да се възползват от труда на другите. Блогсферата и отделните платформи за блогове не се подчиняват напълно на принципа за "Единство на противоположностите".

Всъщност нищо в тази вселена не се подчинява на този принцип, просто големите мислители са смятали, че на всяко едно нещо отсреща трябва да застане противоположно нещо, а реално света прилича на едно море в което общо взето всичко е едно и също -примерно вода, но част от тази вода се издига, докато в противоположния край нещо спада. Тези две неща не са противоположни и не се привличат, а просто временно състояние на системата, която общо взето има равновесна точка.

Същия принцип важи при писането на блогове за реклама - единството прави отделните блогъри силни и защитени от недобросъвестни хора, чиято единствена мисъл в главата е как да копират някоя информация от различни блогове.

Отделните блогове отново ще се подчиняват на принципа, че някой ще се издига, докато други ще спадат от гледна точка на силата им за реклама, но това не трябва да е причина за липсата на мотивация за поддържането на вашия си блог- просто поменете принципа, че е по-добре бавно, отколкото да спрете.

Когато говорим за реклама в интернет независимо дали в google или някаква друга търсеща машина то за да е по-видим вашия блог, той трябва да има входящи връзки от други сайтове, не само от гледна точка на goolgle, но и от гледна точка на вашите потребители. Една връзка на място, което е посещаемо не само повишава рейтингите ви в google, но и води реални потребители заинтересувани от вашата информация

Разбира се, тази връзка ще помага и на другите потребители на блоговата платформа, но човек винаги трябва да има нагласата, че сам е едно нищо на този свят и така както той помага на другите, така и другите помагат на него самия и при осъзнаването на този факт морето става по-голямо и по-видимо от звездите, които засега се заключават до търсещите машини.

Все пак надейте да мислите за търсещите машини, а за хората, които четат вашия блог, защото тези хора ако намерят информацията в него за полезна, забавна или намерят нещо друго в него ценно те със сигурност ще се върнат и именно това повишава вашата рекламна способност.

Мислех си това, защото миналата седмица писах за рекламите в блогове, а това ме подсети, че трябва да огранича търтеите, които са решили само да ядат мед без да положат някакви реални усилия за техните си блогове. Има различни хватки, с които дори и да не ви откраднат информацията разни хора могат да се възползват от вашите блогове. Самите хватки обаче не са проблем във времената, когато има достатъчно мед, но когато пашата е малко е добре да се ограничи консумацията на мед от търтеите - прости природни закони на кошера.