Този сайт използва добре известните бисквитки.

Страници за навигация в блога

Енергия от велосипед

17 Февруари 2011 / 15:34

Понякога има дезинформиращи новини като тази, че клиенти на един хотел в Копенхаген ще въртят педалите на велосипед и с това ще произведат огромно количество електрически ток. Всъщност това беше и една моя гениална идея, от която нищо не стана и заради това не дописах статията, защото никой не искаше да генерира ток във фитнеса. В същото време от новините разбрах, че

Има и добри новини

9 Февруари 2011 / 13:49

Правителството явно се е размърдало по проблема глобално затопляне и е осъзнало, че Нишата ни е биомасата. Биомасата наистина е един огромен за нас източник на възобновяема енергия, който дори може да направи икономиката конкурентоспособна. Биомасата в повечето случай е отпадъчен материал, който ние изхвърляме неразумно и така продължаваме да използваме природни изкопаеми, които пък ще ни създават известно количество проблеми в близко бъдеще.

Слънчеви колектори за ток в центъра на София

26 Април 2010 / 09:52

Не бях се сещал за подобно използване на слънчеви колектори за ток, който са мисля с обща мощност един киловат, но както се казва капка по капка вир става. Тази малка инсталация със слънчеви колектори за ток я видях в центъра на София и останах доста изненадан от нея.

Слънчеви колектори за ток LG

13 Април 2010 / 09:50

По все още неофициална информация LG Electronics стартира производство на високо ефективни слънчеви колектори за ток, който се очаква да бъдат предлагани през тази година. Високата ефективност на слънчевите панели за ток на LG ще се дължи на използването на френелови лещи, често използвани в LCD телевизори.

Нови добри идеи

6 Януари 2010 / 21:03

Перспективите да направим планетата агресивна спрямо нас и нашият живот изглежда кара доста хора с по-иновативно мислене да предлагат различни варианти с които да ограничим парниковите газове в атмосферата, основната причина за които е нашето ежедневие. Повечето от тези идеи със сигурност ще провалят, но от купчината с идеи със сигурност ще има и много добри варианти.

Биоетанол

9 Декември 2009 / 19:58

Всичко ново е добре забравено старо, тъй-като бях чел за биоетанол преди много години, като екологичен и лесен за производство източник на енергия. Това по нашему му казваме ракия, като е възможно да е направена от джанки, сливи, круши или нещо друго в зависимост от предпочитанията, защото е био и защото е етанол.

Борбата с глобалното затопляне е станала епична

26 Октомври 2009 / 10:08

Чух че във Франция са много напред в борбата с глобалното затопляне. Те французите винаги са били едни гърди напред във всякакви нововъведения, но най-новото било да монтират генератор и акумулатор на велосипедите под наем.

Гледах че съм в избрани

28 Септември 2009 / 22:54

Благодаря за което, това малко ме накара да ми пораснат ушите. (За тези които не са от моето поколение това означава че съм се почувствал малко горд) Прочетох статията си в избрани и искрено се надявам, че някой е оценил моята идея за построяването на парк със слънчеви колектори за ток на безплодно парче земя в България.

Тези доклади за България няма как да са реални

26 Септември 2009 / 21:00

Гледах постинг в който се твърди че България потребява повече ресурси отколкото природата може да възстанови. Това ми се струва малко нереално защото потреблението на ресурси силно намаля поради ред причини, а използването на възобновяеми източници на енергия силно се увеличи през последните години.

Термопомпи за отопление и топла вода

14 Август 2009 / 11:25

Термопомпите са ново нещо в света, което се появи преди три години и използват технологиите използвани за производство на климатици за да затоплят вода, която след това може да се използва за обикновени домакински нужди. Термопомпи за отопление и топла вода

Слънчеви колектори за топла вода

9 Юли 2009 / 20:35

Фотоволатичните слънчеви колектори имат един от най-големият потенциал за развитие. Слънчевата енергия е евтин ресурс, нея я има общо взето постоянно въпреки, че има вариации. Фотоволтаичните слънчеви колектори преобразуват светлината от слънцето в електрическа енергия, която след това може да има най-различни приложения. Лично според мен има голямо бъдеще в този възобновяем източник на енергия, защото освен стандартните приложения, могат да се развие използването им и по друг начин.

Фотоволатични слънчеви колектори

9 Юли 2009 / 00:23

Фотоволатичните слънчеви колектори имат един от най-големият потенциал за развитие. Слънчевата енергия е евтин ресурс, нея я има общо взето постоянно въпреки, че има вариации. Фотоволтаичните слънчеви колектори преобразуват светлината от слънцето в електрическа енергия, която след това може да има най-различни приложения. Лично според мен има голямо бъдеще в този възобновяем източник на енергия, защото освен стандартните приложения, могат да се развие използването им и по друг начин.

Алтернативни източници на енергия

8 Юли 2009 / 17:43

Разбира се основните причини за нарастването на глобалното затопляне се коренят в изгарянето на природни изкопаеми, като петрол, природен газ, въглища и дърва или поне така смятат много хора. Въпреки предишният си постинг в който се притеснявам, че истинската причина за глобалното затопляне не е много ясна, горенето на тези продукти има своят принос за увеличаването на средните температури на планетата, най-малкото защото всички са запознати с парниковия ефект използван при производството на зеленчуци. Алтернативни източници на енергия

Страници за навигация в блога