Този сайт използва добре известните бисквитки.

Тази година май тема номер едно е електрически коли

27 Септември 2009 / 23:11 | Автор: dkolov | Категория: Глобално затопляне

Новините за електрически коли валят като дъжд през Септември, въпреки че в този Септември няма много дъжд. Американският пазар е един от най-големите пазари в света на коли, и естествено един от най-големите причинители на глобалното затопляне. Не съм Господ да обвинявам хората за техните постъпки, но изглежда световната финансова криза принуди американците да намалят своите разходи и един съществен разход е бензин за коли.

Драстичното намаляване на продажбите на нови коли, и по-малкото им използване в Америка беше повод за друга новина че изпускането на парникови газове е силно намаляло заради световната финансова криза.

Днес чух че вече нямало криза, поне според лидерите на развитите държави, т.е. вървим на оправяне, но началото вече е направено и развитието на електрически коли се движи доста бързо. Нищо чудно моят син да ме упреква някой ден какъв е този танк с много шум правещ една камара боклук дето съм карал след десетина години.

Интересно ми е кога в България ще се предлагат електрически коли. Няма възможност да си ги позволя, а и мисля че някой трябва да започне да мисли къде ще се зареждат тези коли, защото дори и да имам такава кола ще ми е много трудно да отида на море. Е разбира се мога да помоля разни приятели по пътя да пуснат един удължител от балкона за да продължа пътуването, ама си е неприятна ситуация.

Започнем ли да се движим и с електрически коли в България тогава можем да кажем че сме най-чистото място в света. Няма индустрия, няма замърсяване от транспорта и ще остане само да решим проблема с преминаващите тежки камиони и самолети.