Този сайт използва добре известните бисквитки.

Хубави неща

22 Октомври 2009 / 18:49 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Всичко лошо се връща по-един или друг начин в този живот. Човек трябва да се стреми да прави хубави и красиви неща, а не постоянно да мисли как да навреди на другите около себе си. Доскоро си мислех, че това е някакъв вроден психически дефект, но отскоро все повече си мисля, че хората с лошо мислене на практика са преживели нещо травмиращо в своето детство.

Разбира се те не са виновни за своето мислене, всички се раждаме равни в този живот и единственото нещо, което не можем да изберем са нашите родители. Но и ние рано или късно ставаме родители и е важно как ще им покажем света на нашите деца.

За съжаление мисленето на човек се изгражда някъде до около 18 годишна възраст и до този момент вече е оформено независимо дали е лошо или добро и все повече си мисля че нищо повече не може да се направи с тези лоши хора.

Естествено винаги стои въпроса кое е лошо и кое не и кой точно преценява дали някой не постъпва добре. Разбира се този някой трудно може да оцени своите постъпки и предполагам, че другите около него биха могли да осъществят коригираща функция, но ако проблема е още в детството би трябвало обществото да се концентрира малко повече върху възпитанието на децата.

Много сложен въпрос, но би трябвало да има начин за оценка дали възпитаваме добре своите деца, защото тези които са били деца и са преживели трудности през своето детство вече няма как по лесен начин да им се помогне.

Всичко е временно в този живот

22 Октомври 2009 / 21:28

Няма нищо вечно на този свят!!! Всичко е толкова временно че ако го погледнеш във времето откакто съществува тази цивилизация направо е един малък миг. Не може да очакваш че като оправиш нещо и веднага всичко ще е наред. наред е само до следващият път и не трябва човек да остава с нагласата че всичко е готово и от тук нататък го чакат само зелени ливади.

Аз самият съм правил тази грешка, все пак съм човек и даже не съм сигурен дали няма пак да я направя, но е добре да се знае че вчерашният успех си е бил за вчера и днес трябва отново да се търси успехът.

Все пак точно днес мисля че успях да постигна това което исках. Резултата ще го разбера след време, но съм обзет от оптимизъм за бъдещето - може би просто вътрешно усещане на базата на днешните събития.