Този сайт използва добре известните бисквитки.

Енергоспестяващи лампи

27 Септември 2010 / 22:01 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Тече есенния панаир в Пловдив и даже в новините пише, че БАН представя енергоспестяващи лампи. Всъщност в новините пише, че БАН представя енергоспестяващи крушки, но не вярвам БАН да е обрулил някоя круша за да се сдобие с енергоспестяващи такива, защото самите круши нямат нищо общо с енергоспестяването:-)

Много ми е натоварена програмата тази седмица и едва ли ще успея да си закарам задника до Пловдив, защото ми тупнаха един проект, който е трябвало да се свърши в рамките на последните три месеца пък сега ще трябва да го направя за седмица. Какво да се прави понякога има грешки в управлението, но в края на седмицата трябва да ида до Бургас и нищо чудно да успея и да мина и през Пловдив.

Наистина ми стана много интересно какви са тези енергоспестяващи лампи дето са ги направили БАН, че кмета на Пловдив нямал достатъчно бюджет за да спестява. Всъщност кмета на Пловдив, ако няма бюджет може да си напише една достатъчно добре аргументирана Европрограма и даже ще спечели малко овации от Европа, защото там много им се кефят на енергоспестяващите лампи, тъй-че не е добре да подминава с лека ръка такива прости неща.

Все тая де, явно трябва да се иде до Пловдив за да се види какви лампи са измислили Българските учени - нищо чудно да се окаже че са по-добри или по-евтини или може би имат и някакво друго предимство. Ще ни трябват хубави и евтини енергоспестяващи лампи през следващите няколко години и това не трябва да се подминава ей така, защото ако пък са и произведени в България си е голям бонус.

Не че на мен ми трябват енергоспестяващи лампи, но ще е добре да се види доколко са енергоспестяващи и дали изобщо могат да издържат на конкуренцията и това възбуди донякъде моя интерес.