Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Страници за навигация в блога

Грижи за коледна елха

10 Март 2011 / 19:38

Трябва да положа малко грижи за старата коледна елха, защото времето се стопля пък валежи няма. Суша е настанала и старата ми коледна елха започва да ми изглежда доста нещастна горката. Новата се държи за сега и най-вероятно това се дължи на разликата във видовете, но може тя все още да не се е осъзнала къде се намира и да я кара по-инерция.

Коледна елха през Февруари

28 Февруари 2011 / 08:56

Пак има май твърде много кафяви иглички по старата ми коледна елха, което показва че тя страда от липса на вода или някакви други неблагоприятни условия. Миналата година пак имаше същия проблем със същата коледна елха. Мисля че появата на кафяви иглички се дължи на сушата, която е настанала и липсата на достатъчно усилия от моя страна за добавяне на вода в почвата където се намират корените на старата ми коледна елха.

Времето се стопля - време е за засаждане на коледна елха

6 Януари 2011 / 13:34

Време е за засаждане на коледна елха, защото навън времето става малко по-топло, а в събота дори през целия ден външните температури ще са положителни и мисля, че събота ще е един много подходящ ден за засаждане на коледна елха.

Нова коледна елха

9 Декември 2010 / 16:15

Вече си имам нова коледна елха, ама не бутафорна направена от пластмаса нито пък отсечена и временно препарирана, а истинска жива коледна елха. Вече си седи на терасата, защото след като е жива ще е добре да посрещне първия сняг, който се очаква да ни навести тази нощ.

Мисля да си купя нова коледна елха

26 Ноември 2010 / 18:17

Снимката е на старата ми коледна елха направена в началото на Ноември, но мисля че е време да си купя нова коледна елха. Как върви времето а! Докато мигнеш и изминала една година. Все пак мисля че ще е добре да имам втора коледна елха и този път вече имам практически опит за засаждане и отглеждане на коледна елха.

Днес пак полях нашата коледна елха

12 Ноември 2010 / 22:13

Използвах възможността да ходя до Дървенца за да взема един майстор стъклар за да го заведа до нашия квартал за да си взема малко вода от извора в Дървеница за нашата малка коледна елха. Мисля че тя има нужда от вода защото тази седмица доста силен вятър духа и предполагам, че това я е обезводнило по един или друг начин, да не говорим че сигурно има и доста прах по нейните иглички.

Пак кафяви иглички на нашата коледна елха

12 Септември 2010 / 20:42

Досега нашата коледна елха, която засадих в началото на тази година си се развиваше добре, дори се появи нов връх който очаквах да я направи малко по-висока, но за съжаление засега това не се случи почти цял месец и мисля, че за тази година това ще е.

Нашата коледна елха се развива

7 Май 2010 / 14:29

Нашата коледна елха се събуди и цялата е с нови пъпки или нови иглички, което означава че е дошла пролетта. Първи и втори Май бяха много топли дни и предполагам, че това е създало условия за по-интензивна фотосинтеза. Доста се радвам, че машата коледна елха започна да дава признаци на живот, тъй-като продължавам да се страхувам дали мръсния въздух на София, няма да стане причина тя да умре.

Разходка в парк неделя сутрин

28 Февруари 2010 / 12:46

Днес времето е хубаво и предполага посещение на парк, дори имаше и слънце и въпреки леко хладният вятър времето беше приятно. Някой обаче редовно засажда дървета напоследък в парка, както иглолистни, така и широколистни, които донякъде приличат на моята коледна елха.

Кафяви иглички

23 Февруари 2010 / 20:15

Появиха се кафяви иглички по моята коледна елха и е много вероятно това да е сериозна индикация за мръсен въздух. По принцип вече много добре си знам, че всяка коледна елха трудно оцелява в мръсният и запрашен градски въздух, но след като видях друга, която се развива чудесно реших че най-вероятно може и да съществуват други причини, които да доведат всяка коледна елха до сигурна смърт.

Моята коледна елха май е обречена

17 Януари 2010 / 20:03

Започвам да си мисля че моята коледна елха е обречена да умре. Когато я засаждах случайно премина един мой познат, който явно имаше някакви познания за дърветата и реши да изглежда компетентен, та спомена че било смърч. Сега като се събудих след една тежка сватба, реших че е време да видя как се отглежда смърч, и първото нещо което намерих в Укипедия е че това дърво не може да живее в задимени градски условия.

Ден за засаждане на коледна елха

9 Януари 2010 / 13:50

Днес беше доста добър ден за засаждане на коледна елха - температурите са достатъчно високи и все още не духа вятър, въпреки че в прогнозата за времето пише, че вятъра ще е доста бурен. Така след като беше направен избор за място съобразен с изискванията на общината, преди това намерих кирка и лопата, както и си купих специална почва за засаждане на иглолистни дървета, можех да премина към самото засаждане на коледната елха.

Засаждане на коледна елха

26 Декември 2009 / 17:19

Тази Коледа мина и реших да проуча малко въпроса по какъв се засажда коледна елха. За първи път си купувам жива коледна елха и тъй-като не знам кой знае колко много за това, нито пък имам опит в засаждането реших да се подготвя малко теоретично.

Купих си коледна елха

12 Декември 2009 / 18:59

Купих си истинска коледна елха в саксия, която смятам да я засадя след нова година. Нещо като отговор на въпроса, какво мога да направя за намаляване на глобалното затопляне отправен в един коментар. С това далеч няма да оправя проблемите в климата, но тук малко там малко и накрая става голямо особено ако много хора правят така.

Страници за навигация в блога