Този сайт използва добре известните бисквитки.

Коледна украса

12 Август 2010 / 22:24 | Автор: dkolov | Категория: Случки в моя живот

Не си мислете, че съм слънчасал от голямата жега и си мисля за коледна украса посред Август, когато жегата вече е повече от нетърпима. Чудя се дали да не си изнеса легло на терасата, защото тоя апартамент вече така се е напекъл, че термометъра навън показва 26, а вкъщи показва 30 градуса.

Мисля че още не съм слънчасал достатъчно, но тази вечер видях един човек със фотоапарат, около дърветата със коледна украса за които писах преди няколко месеца. Да си призная честно изглежда наистина съм много безотговорен, защото гася разни компютри, спестявам парникови газове и поливам коледна елха, но забравих съвета е един коментар в тогавашната статия за тази коледна украса да пиша до кмета, който най-вероятно няма пари и трудно свързва бюджета да не говорим че създава парникови газове поради липса на достатъчно контрол.

Вярно че като един "добросъвестен гражданин" трябваше да осветля кмета, че не е нормално да разправя как няма пари за да ни направи улица и сега някой хора от квартала събират пари за да си направим тротоар, защото тази коледна украса със сигурност харчи пари и то вече поне осем месеца.

Какво да се прави аз съм доста безотговорен и да си призная честно не съм гласувал за този кмет, по простата причина че не съм гласувал за никой кмет Мисля че заради такива глупави хора като мен сме на този хал, където кмета дори и не си прави труда да пообиколи губернията за да види какво се случва в нея.

Не само това, но и на Коледа като отидох да питам в общината къде може да се засажда коледна елха чух реплики от сорта "Ей там до другите коледни елхи, които са до сградата на общината" и реплика на реплика на репликата "Ами те всички изсъхнаха!!!". Сами се сещате,че не засадих коледна елха на това място защото се усъмних в бъдещето на моята коледна елха.

Изглежда има някой грешки и утре възнамерявам да възроптая в общината заради тази коледна украса, която само създава парникови газове посред лято, че и даже харчи моите пари които внасям като данъци.

Предполагам, че моята така силна безотговорност се дължи на факта, че обикновено не съм свикнал да посещавам общината, камо ли кмета освен ако не трябва да си плащам данъци. За мислих се защо това е така и се върнах далеч назад спомняйки си за един кмет преди много години.

Аз съм роден и израсъл в един малък провинциален град, демек съм малко селянче, но си спомням много добре как кмета на града през горещите летни дни се изтупваше с костюм и вратовръзка и жена му го държеше под ръка, когато се разхождаха в града почти всяка вечер.

Беше малко необичайна гледка, защото голяма част от хората от града разполагаха с по една риза и един панталон, които обличаха единствено на сватба или погребение и това контрастираше на кметските дрехи с много, когато той обикаляше в разходка улиците на града.

Понякога се спираше и разговаряше с хората за неща как са със здравето и как им върви живота, а то и без това всички хора си го познаваха та нямаше нищо ненормално в това да спре някой на улицата и да разговаря с него за нещата от живота, вселената и всичко останало.

Мисля че този кмет винаги е бил кмет и даже май се пенсионира като кмет и сега си мисля дали това е било така защото по това време беше комунизъм и всички гласуваха според волята на партията или просто защото в края на краищата всички хора редовно можеха да бъдат спряни на улицата от техния кмет и да поговорят с него за разни неща, които може и да нямат нищо общо със това което се случва в града.

Кофти работа, но все пак мисля че е време да изразя недоволство от тази коледна украса, защото така излиза, че пиша глупости в интернет за глобалното затопляне и безсмисленото прахосване на енергия, а точно в моя квартал си има коледна украса, която украсява града безсмислено засега. Е вярно че до Коледа не остана много време, ама все пак поне няколко месеца няма да свети тази глупава коледна украса.

И накрая в предишния си постинг писах, че всъщност тази коледна украса взима ток от градското улично осветление -демек нещо за което всички сипваме пари и то точно когато нямаме пари.