Този сайт използва добре известните бисквитки.

Не много хубави неща

26 Април 2010 / 09:52 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Винаги съм бил че цивилизованите хора рециклират всичко, което е продукт на техният живот, но мисля че има хора, които разбират нещата доста погрешно. Тези дупки се виждат много добре, защото липсват железни шахти, които да ги покрият. За съжаление тези железни шахти липсват не защото някой не ги е поставил, а защото друг някой е решил че всичко трябва да бъде рециклирано.

Реално за да се рециклира нещо е необходимо то да се превърне в ненужен боклук, а не да си е на мястото и да бъде премахнато от там. Липсата на тези железни шахти създава и друг малък проблем, защото се намират на един паркинг на Софийското метро и тяхната липса ограничава местата за паркиране с малко.

Предполагам, че липсата на шахти не е причинена от мисълта и грижата на някой за околната среда, а някой просто е видял в тях източник на доходи и просто ги е предал за старо желязо. Глупава работа донякъде и добре че са железни, защото това действие би довело до по-голям разход на пари от всички. Така вместо да има пари за нещо полезно, ще трябва да се използват за покупката на нови железни шахти.

Днес е шести Май. т.е. десет дни след като видях кражбата на шахти на паркинга на метрото и на този хубав празник случайно попаднах на един още по-голям проблем. Това е кофа за боклук, т.е. това е било кофа за боклук която някой е решил да превърне нейното съдържание в парникови газове, без да съобрази че и самата кофа ще изпита същата участ.

Участта на кофата е ясна за всеки средно интелигентен човек, но по-големият проблем е че много хора ще трябва да платят за безотговорното действие от страна на този, който е решил да изгори съдържанието на кофата за боклук. Остатъка от тази кофа за боклук, освен нейните останки са няколко бутилки за бира и недогоряла хартия. Стъклото не може да гори, но контейнера за боклук почти е изгорял и вече ще са необходими нови пари за нов контейнер.

Тези пари със сигурност ще бъдат взети от целокупната общественост по един или друг начин, но по важното е да се изгради малко по-добро самосъзнание, че някой неща не са хубави. Напоследък си мисля че някой хора изхвърлят отрицателната си енергия, като разрушават всичко направено с общи пари и дори ще допълня статията, защото днес видях една спирка на градския транспорт, която беше в окаяно състояние.

Мисля че липсата на някой железни шахти се дължи на новопоявилото се мислене в главата на някой, че те биха могли да се разгледат като вид допълнителен доход, изгорените кофи за боклук като вид проявена небрежност от страна на други хора, но съсипаната спирка за градски транспорт си е направо голяма глупост, защото някой умишлено е унищожил едно добре направено красиво нещо с единствената цел да излее отрицателната си енергия.