Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Страници за навигация в блога

Много съм добър

23 Септември 2016 / 17:53

Явно съм много добър щом само за един ден успях да напълня два контейнера за разделно събиране на отпадъци с опаковки от хартия и пластмаса и даже не оставих място за други хора. Контейнера за хартия беше празен и въпреки това не остана място за мен та се наложи да търся друг за още малко свободен обем.

Почивка в Лефкада

7 Септември 2016 / 12:49

От две три години, а може и да са повече слушам мнения какви евтини оферти за почивка има по това време на годината в южната ни съседка. Досега не съм се възползвал от тези евтини оферти, ама понеже не остана време да ида на море та реших да намеря някой топъл южен курорт за малък отдих на море.

Чиста вода в морето на Лефкада

7 Септември 2016 / 13:36

Спомням си че един от основните доводи на хората почивали в южната ни съседка е че там морето е чисто, т.е. морската вода е толкова чиста че можеш да видиш дъното. Последното е вярно, но си мислех че само факта че дъното се вижда едва ли означава че морската вода е чиста.

Какви неща има за посещение в Лефкада

7 Септември 2016 / 15:03

Що се отнася до това какви интересни места могат да се посетят в Лефкада бих казал че има голям избор и не е необходимо да се ходи само на плаж. Между другото има един плаж за който всички говорят че е хубав, но лично аз не го намерих за хубав.

Още снимки от Лефкада

7 Септември 2016 / 15:53

В Лефкада има две три пристанища за яхти, може би защото има естествена защита срещу големи морски вълни и не вярвам да духа силен вятър. Вероятно това се дължи на множеството малки острови около Лефкада, които играят ролята на естествен вълнолом. На снимката е малък залив в Лефкада изпълнен лодки.

Паркиране

13 Май 2011 / 10:51

Местата за паркиране в София силно намаляха през последните години и то защото града расте на хора, но не се увеличава на площ. Не само това, но и доброто кредитиране позволи количеството коли да нарасне доста, а местата за паркиране на коли си останаха същите. Увеличения трафик лесно може да се види и докато скоро може и да се оправи проблема задръстване с коли, същото засега не важи и за местата за паркиране.

Ниски температури

4 Февруари 2011 / 14:31

Продължава да си е студено и даже от една седмица температурите в София изобщо не могат да се покажат над нулата, като една от причините за това е гъстата мъгла, която трайно се задържа над града. В толкова студено време разбира се е необходимо и повече отопление, което пак със сигурност е създало и повече въглероден двуокис.

Много коледни елхи ще има да засаждам

10 Декември 2010 / 12:48

Лошото е че колкото и коледни елхи да засадя, дори и на Дядо Коледа да заприличам и да ходя из цяла София да подарявам на всеки по една коледна елха, едва ли ще успея да компенсирам прахосването на ресурси и в частност електроенергия, която в повечето случай се създава от горенето на природни изкопаеми което създава парникови газове.

Коледна украса и колко съм безотговорен

12 Август 2010 / 22:24

Не си мислете, че съм слънчасал от голямата жега и си мисля за коледна украса посред Август, когато жегата вече е повече от нетърпима. Чудя се дали да не си изнеса легло на терасата, защото тоя апартамент вече така се е напекъл, че термометъра навън показва 26, а вкъщи показва 30 градуса.

Проект слънчеви колектори за ток на терасата засега отива отново за проучване

15 Май 2010 / 20:12

Проекта за слънчеви колектори за домашен ток засега загуби не само финансова обосновка, но и екологична. Излиза че за да има някакъв реален смисъл от монтаж на слънчеви колектори за ток на терасата, въпреки че ще спестя пари от тента, се обезсмисля, защото този ток трябва да се използва веднага и на момента в противен случай загубите в акумулаторът са огромни.

Вижте на какво прилича моята кола

7 Май 2010 / 14:29

Характерните бели ивици на моята кола хич не са от оригиналната боя, а просто я намерих днес потънала в прах и пепел. Не че карам кола офроуд, ами целия въздух на София е претъпкан с прах, а сутрин когато няма уличен трафик и няма вятър всичкия този прах пада където намери за добре.

Интересни коли на бъдещето

29 Април 2010 / 15:40

Интересна кола видях на гумаджийницата. Явно някой развива технологии за коли на бъдещето в България, тъй-като тази кола е доста футуристична. Не само че е футуристична, но и много компактна и малка, което със сигурност ще даде възможност не само за малък разход на гориво, но и много повече свободно място за паркиране.

Пак нов принтер

10 Март 2010 / 09:29

Вчера пак получих поръчка за нов принтер в офиса! Наскоро се сетих колко дървета се превръщат на листове хартия, а след това попадат в някой принтер - по нататъшната им съдба е малко неясна. Не мога да разбера какво толкова важно се печата и даже реших да направя малко проучване, тъй-като смятам че тези бели листа веднъж преминали през принтера нямат много дълъг живот. Почти съм уверен, че през всички принтери преминава много малко стойностна информация и голяма част от тези листа се оказват в коша за боклук.

София е станала рай за каране

26 Януари 2010 / 13:31

Тази сутрин трябваше да ида до булевард България и после до зала Фестивална, и въпреки бележката на волана "Не може ли с метро?", за съжаление не можеше. Някой ден може и да може, като пуснат и вторият лъч на метрото в София, но това ще е през 2013 година, ако всичко върви както трябва.

Екскурзия до Петрич и Сандански

2 Януари 2010 / 20:16

Направихме си днес малка екскурзия до Югозападна България въпреки че не остана време за Благоевград. Нямаше как да не стигнем до храма на Баба Ванга и останах доста неприятно изненадан при вида на търговци на входа на комплекса. Знам че е криза и знам че трябва да се изкарват пари, но не мисля че е хубаво на това място да се извършва търговия.

Ровейки интернет за слънчеви панели открих икономични лампи

26 Ноември 2009 / 09:41

Мисля преди да започна експериментите си със слънчеви панели за ток, да си купя нови лампи. Това което открих в интернет е че се предлагат много икономични светодиодни лампи, които консумират 10W, а светят като 100W електрическа лампа с нажежаема жичка.

Трябваше да пътувам с новото метро

15 Октомври 2009 / 12:56

Трябваше, но не го направих - навика е голямо нещо, чак като стигнах до метро станция Сливница се сетих, че всъщност можех да стигна много по-бързо и много по-лесно. Не само това но метрото е един евтин начин за транспорт без да замърсявам градския въздух.

Пипнах някакъв вирус

11 Октомври 2009 / 19:32

Ама не вирус за компютър а аз си го пипнах и едва се добирам до компютъра. Времето едно такова смотано, вчера беше голяма жега и отидох в зоопарка по тениска, ама изведнъж започна да духа студен вятър и така се разкихах че си викам я беж към вкъщи.

Августовски проливни дъждове

5 Август 2009 / 21:37

Днес имаше май поне 10 проливни дъждове в София! Естествено едно наводнение не прави глобално затопляне, както една лястовица не прави пролет, наводненията и проливните дъждове започнаха да стават нещо нормално за края на Юли и началото на Август май. Августовски проливни дъждове

Страници за навигация в блога