Този сайт използва добре известните бисквитки.

Кое може би ще намали глобалното затопляне

7 Септември 2009 / 22:27 | Автор: dkolov | Категория: Глобално затопляне

На първо място трябва да намалим горенето на петролни продукти за нуждите на транспорта, въпреки че това е лично мое мнение тъй-като ми изглежда доста логично. Много държави напоследък предприеха сериозни стъпки за преминаване към електрически автомобили, което драстично може да намали горенето на течни горива за придвижване. Най-малкото само добива на нефт, неговото транспортиране до рафинерията и последващата му дистрибуция също има сериозен принос в по-малкото парникови газове.

Допълнително всеки един отделен човек може да направи много в тази насока, като например избегне да се движи със своята кола, в случаите когато това не е нужно. Например ако имате възможност оставете колата си на паркинг и използвайте общественият транспорт, още по-добре е ако може да се отиде на работното място с велосипед, да не говорим за пеша.

Естествено тези неща не винаги са възможни, но има много случай в които човек използва кола по навик, а не заради някаква необходимост. Ако все пак искате да притежавате кола купете си икономична, а не мощна и бърза. Когато шофирате създайте си навик по рядко да натискате спирачката това ще спести много гориво и изгорели газове на околната среда.

Не карайте с висока скорост своята кола дори и да се движите по магистрала - повечето коли изразходват много по-вече бензин след 120 километра в час. Купете си енергоспестяващи лампи. Всъщност старите лампи с нажежаема жичка вече започнаха да ги забраняват, но може да увеличите ефекта като изключвате ненужните.

Ако планирате покупка на климатик купете си енергоспестяващ, защото всеки климатик задължително ще консумира електричество като за десет лампи с нажежаема жичка. Използвайте своят климатик дори и да имате ТЕЦ - енергията която консумира съпоставена с енергията която отдава е в пъти по-голяма, а електричеството понякога се получава и от възобновяеми източници.

Избягвайте да оставяте включени уреди от които нямате нужда в момента - компютър, DVD система, телевизор и т.н. Ако все още сте със стар хладилник размразявайте го редовно, още по-добре е да си купите съвременен хладилник със система против замръзване.

Избягвайте също често да отваряте вратата на хладилника това също води до ненужен разход на енергия. Помислете сериозно за топлоизолация на жилището си и нова дограма, защото това може да доведе до съществено спестяване на енергия.

Наистина световната финансова криза ще забави глобалното затопляне

23 Септември 2009 / 21:33

За съжаление само ще го забави, защото тази финансова криза е само временно явление. Криза в икономиката на света е имало много пъти и е процес, който се случва периодично но тя не е вечна и бавно и полека производството ще набере сили, даже повече от това което е било.

Тази година благодарение на световната финансова криза не се и съмнявам че изпуснатите парникови газове причиняващи глобално затопляне ще бъдат силно редуцирани, но след криза идва подем и е много важно за хората по света икономиката да работи, което автоматично означава че ако продължаваме да използваме източници на енергия по същият начин както го правехме преди много скоро ще надминем нивата от преди финансовата криза.

Добрата новина е че много производители на автомобили, да не кажа всички, са се обърнали към новият начин за личен транспорт, а именно електрическите коли. Това научих като новина от годишното изложение на нови коли.

Най-бързият начин за да намалим глобалното затопляне се оказва е изпадането във финансова криза, защото каквито и мерки да сме използвали досега нямат този ефект на световна финансова криза водеща до колапс на производството.

Да но свиването на производството има същият пагубен ефект върху човешката раса, както и глобалното затопляне.- нещо като лабиринт в който всеки изход носи нещастие. Изглежда трябва да намерим начин, който да няма това лошо отражение върху живота на нормалният човек, разбирайте хората от средната класа защото те са най-много, и в същото време да постигнем същите резултати на финансовата криза.