Този сайт използва добре известните бисквитки.

Топъл зимен сезон

29 Ноември 2009 | Автор: dkolov | Категория: Глобално затопляне

Това беше заглавие на първа страница днес на един голям всекидневник. Пишеше също че есента също ще свърши някъде по Коледа, какво да се прави всичко свършва в този живот и накрая май и зимата ще свърши някъде към Нова година!!!

Е все пак ще има сняг на Коледа! Много обичам да има сняг на Коледа, някак си се връщам в детството си, когато всичко беше чисто бяло имаше партини от сняг и големи камиони които правеха пъртини в този сняг, създавайки огромни купища от сняг до пътя.

Лошото е че аз съм един независим човек, т.е. от мен нищо не зависи и колкото и да не ми харесва липсата на сняг, май не мога да направя кой знае колко. Е винаги има и обратното!

Внимавай какво си пожелаваш че може да се сбъдне!

Глобалното затопляне, както вече съм казвал не означава че в София ще е 22 градуса постоянно, а по-скоро че ще има аномалии в климата, т.е. възможно е моята мечта за сняг да се сбъдне - само че през Юли.

Като си помисля даже нищо не губя, ще започна да ходя на море през Януари, пък през Август хоп на ски, щом така застават нещата. Лошото е че глобалното затопляне може да доведе и до появата на тропически бури в центъра на София и още по-лошото е че аз ще продължа съм независим.

Още по-лошото е че тези които са зависими или не искат, или не могат, или нито искат нито могат да направят нещо така че този свят да остане чист и да си бъде какъвто беше. Всъщност света със сигурност скоро няма да е такъв какъвто беше и затова предпочитам да не мрънкам много като някой беловлас старец, които непрекъснато мърмори - еее едно време какви времена бяха, но все пак е добре да се направи нещо преди да сме унищожили всичко.

А ние унищожаваме и то само за да задоволим някакви глупави краткосрочни цели. Една такава цел е добре обсъденият проблем със Софийският боклук. Предишното правителство изглежда нямаше достатъчно желание да помогне на кмета, които беше от друга партия, т.е. да не вземат да му направят малко точки пред целокупната общественост, самият кмет нямаше достатъчно сили и средства и накрая Софийският боклук започна да се разхожда насам натам бездомен.

Стоейки бездомен, в балите боклук логично започват естествени процеси на гниене, чието производно е метан. Метана е десетки пъти по силен от въглеродният двуокис като отражател на инфрачервени вълни обратно на земята, и обикновено един от източниците са кравите както разбрах напоследък.

Но естествените процеси на гниене също са източник на метан, а София изхвърля тонове отпадъци всеки ден, които са кандидати да се превърнат във метан. Така заради някаква глупава политическа надпревара или де да знам защо не построихме завод на време за отпадъци, които можеше да изгаря биологичните отпадъци.

Вярно че в този случай те щяха да се превърнат във въглероден двуокис, но поне можехме да използваме енергията от изгарянето им вместо да горим природен газ. От горе на всичко като по-чиста държава със сигурност щяхме да из търгуваме по-малкото емисии и да получим някое и друго евро и така хем кмета доволен хем и премиера щеше да докара малко парички които да си харчи , хем и хората.

Всичко явно е въпрос на преценка на ситуацията. Естествено не мисля че с построяването на един завод за отпадъци и веднага ще спрем глобалното затопляне, но все пак важно е да покажеш че си ангажиран с проблема, колкото и малък да е твоят принос.