Този сайт използва добре известните бисквитки.

Дойде дефлация, по-ниските цени не са на добре

12 Октомври 2009 / 22:53 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Това са мой мисли от преди няколко месеца които донякъде са все още валидни според мен. Твърде много почнаха да спадат крайните цени по магазините. Правителството веднага се изфука, но в момент икономическа криза това хич не е добре.

Разбира се всеки ще каже че е много хубаво сегашните цени да тръгнат надолу, но това е сериозен индикатор че има много сериозен проблем в икономиката - липса на потребление каращо хората които предоставят стоки и услуги да намаляват цени!

От друга страна бензина е с по високи цени, което все пак показва че нещата в света тръгват нагоре. За света добре ама какво ще правим в България? Може би трябва да се намери начин за стимулиране на потреблението.

Много лошо нещо са тези избори, предполагам че в момента всички политици са заети как да вземат някой и друг глас повече, а проблема с икономиката сигурно има решение Ще мислим после нека да минат изборите.

Не мисля че този начин на мислене е добър, още повече честен ако съм прав. В края на краищата става въпрос за много хора, семейства и т.н. По важното е че в тези семейства има деца, които по-принцип са беззащитни и за нищо не са виновни. Що се отнася до мен мисля че все още нямам финансови проблеми и се надявам да ги нямам скоро, но знае ли човек, ако се задълбочат нещата какво ще се случи.

Това което си мисля е че хората са изплашени и не харчат парите си, а това ще задълбочи проблемите. Искрено се надявам че поне ги слагат в банки! Депозирането в банка все пак е нещо, защото все още има хора, които знаят какво да правят когато имат пари. Банките пък спряха да дават кредити защото нямат пари съответно много бизнеси като че ли залиняха.

Отвсякъде ниски цени

25 Октомври 2009 / 13:30

Където и да се обърнеш ти предлагат ниски цени - карах си колата и всяка една реклма която изслушах докато карах имаше фразата: Ниски цени! Лошото е че може и да са ниски тези цени, ама като няма пари дори и за стотинки да ми ги предлагат тези неща пак не става.

Истината не е в ниските цени, а в адекватните доходи и приходи, в противен случай няма сделки. Липсата на пари си личи доста, всеки ден какви ли не хора ме примамват с оферти ама като няма пари как да си купя нещо. дори е хубаво да кътам разни пари, защото слушах тази сутрин че безработицата щяла да се повиши и ако вземе и мен да ме огрее, как ще я карам. Може би затова само магазини за хранителни стоки не обявяват ниски цени - ами каквото и да стане трябва да се яде за да се борим с тази напаст.