Този сайт използва добре известните бисквитки.

Май няма да си купя нов апартамент скоро

13 Октомври 2009 / 08:51 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Това отново е стара статия от 16 юни тази година! Изглежда няма да си купя скоро нов апартамент. Много ми трябва, в момента живея в две стаи, малката маймуна стана на 4 години и все още спи при нас. Четох по разни сайтове, че това изобщо не е добре.

Четох в новините, че пак не било времето да се купуват апартаменти сега защото щяло да има още по-ниски цени. От 4 години все не е времето дявол да го вземе. В началото беше постоянния растеж в цени на тези апартаменти и всички викат не е момента, сега англичани и какви ли не други купуват и всички цени отидоха във висоти.

После започна спад на цени, бърз и стремглав. Така както ми говореха за цени от 1500 евро на квадратен метър започнаха да ми предлагат на 900, даже някой предлагат и безплатни мебели с новият апартамент.

Днес пак слушам че пак ще падат цени и пак не е времето за покупка на апартамент. Мамка му и прасе!!! Извинявам се за нецензурните думи, ама кога ще дойде времето да си купя нов апартамент.

Малко ми омръзна от това постоянно движение на цени. Явно остарявам. Сигурно е така! Едно време хората разправяха че скука е обзела западният свят нищо не се случва, даже и всички цени почти не се променят с години. Може да съм стар ама това почва да ми харесва повече. Не мога да разбера на какви цени е най добре да си купя каквото и да било- все ме е страх да не се набутам и като си купя нещо и виж тия цени вземат че или паднат или нещо друго стане, примерно банката не дава пари щото не ми стигат.

Лошото е че не мога да чакам много, а и ми се ще всички цени да си стоят на едно място ако може, иначе как да си направя сметките. Не искам да се окажа в положението на хората зад океана и да спра да си плащам месечните вноски. Там поне държавата се опитва да ги защитава. Тука утре ще ми вдигнат лихвата и айде не мога да плащам.

Намерих си апартамент

18 Октомври 2009 / 23:16

Намерих си хубав апартамент ама няма да го купя и не за друго, а защото не се продавал. Тия строители направо се подиграват с мен, искат да ми набутат някакви северни апартаменти убеждавайки ме, че били западни. А хубавият апартамент, които е и южен и с хубава тераса и без други апартаменти пред него не се продавал.

Лоша работа и всичко идва от там че се надпреварваха да строят апартаменти, а нямаше достатъчно парцели и започнаха да обезщетяват собствениците на парцели с големи проценти. След това очакват само с продажбата на един единствен апартамент да реализират печалба обявявайки го на безбожно високи цени или ако могат изчакват с надеждата за по-добри цени.

Да но и аз очаквам по-добри цени и тази игра на котка и мишка не води до сделка, което е лошо както за мен така и за тях, да не говорим за целият пазар на недвижими имоти. Всъщност не ме интересува пазара на недвижими имоти, а ме притеснява че няма как да си купя апартамент и започвам да си мисля че скоро няма да си купя.

През цялото време имам съмнение че продавачите просто се опитват да извлекат полза от мен, а не да ме удовлетворят. То изглежда малко като секс, но след като съм тръгнал да давам толкова много пари все пак трябва да мисля какво купувам. Не говоря за цени, за и за това което се предлага.

Всъщност нищо не се предлага реално, през цялото време ми се струва че трябва аз да плащам за техните грешки. Видели са че всички искат да си купят апартамент и кои ли не започнал някакъв строеж. Дори този хитрец дето не иска ми продаде най-хубавият апартамент е някаква малка мишка с един строеж ама се е намърдал и то само защото е обещал на собственика на земята и душата си едва ли не.

При тези цени дето се опитва да ми пробутва разни скапани апартаменти няма как да стане. Има една проста логика преди пет години си купих апартамент за 700 евро квадрата. После започна повишение на цени, защото търсенето било високо. Сега търсенето не е високо, а предлагането е огромно защото навсякъде в София има предложения.

Следователно за да дам толкова пари е необходимо да получа много повече от преди, а се оказва че трябва да получа много по-малко от преди и то с по-ниско качество. Много е лошо да се опитват да те правят на глупак и ти да осъзнаваш че това е така. Ако нямаш информация лесно ставаш щастлив собственик на нов апартамент - в края на краищата е нов нали.

Но с това мислене май-няма да стигна далече, но и продавачите не вярвам да стигнат. Малко са хората които могат да си позволят нов апартамент и би трябвало всячески да се стараят да ги привлекат, а те какво правят направо ми казват този апартамент не се продава вижте ето този северният и ще ви сложим още една камара общи части защото трябва да покрием безплатните апартаменти на собственика на земята.