Този сайт използва добре известните бисквитки.

Информация

16 Август 2010 / 18:49 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Мисля че липсата на достатъчно адекватна информация често е причина за появата на всякакъв вид упражнения по определен проблем или липса на такъв. Намерих тази статия за глобалното затопляне и климатичните промени, след като я видях в някой блогове общо взето попреписана.

Обикновено преписаното си личи много, та се наложи да поровя в интернет за да я намеря. След като я намерих останах малко шокиран, защото в нея като че ли има твърдение за агресивни действия от страна една велика сила, спрямо друга велика сила. Ще оставя това настрана, защото е възможно да не съм разбрал точно как стоят нещата, но обикновено този начин на писане може да се разбере погрешно и да настрои общественото мнение в погрешна посока.

По важното е, че при вече свършен факт се правят анализи на ситуацията и се търсят какви ли не причини, включително и интерпретации на думи извадени от контекст, тъй-като много пасват на сегашното положение. Мисля че наистина всичко това се дължи на недостатъчната информация, а когато няма достатъчно информация обикновено се създават и условия за поява на така наречените слухове, които много трудно могат да бъдат оборени.

Стария Български народ има една поговорка, която звучи общо взето по следния начин "Кажи че сестра му има прекалено леко поведение, пък той да ходи да си доказва, че няма сестра!"

Не са в интерес на обществото този вид информация, особено след като нещата вече са се случили при положение, че още миналата година се тръбеше, че има засилване на Ел Ниньо и се прогнозираха сериозни климатични явления. Да си призная честно причината да стартирам този блог, който мисля че мина една година откакто съществува беше именно тези прогнози, въпреки че реално самите прогнози прогнозираха сложни метеорологични обстановки в Европа, а всъщност те се случиха в Русия.

То и Европа не беше подмината, но според миналогодишните прогнози жегата трябваше да е в Европа заради засилващото се Ел Ниньо. Интернет пази всякаква информация и ето и други мнения по въпроса, които все още си стоят в интернет.

Имаше и други подобни прогнози и информация за засилващото се Ел Ниньо, но изглежда по това време никой не обърна сериозно внимание на тази информация, по непонятни за мен причини. Да си призная честно тази миналогодишна информация малко ме притесни и заради това започнах да търся повече информация, какво точно се случва, но дори и сега не съм наясно с проблемите.

Мисля че причината за това може би се крие в противоречивата информация, често публикувана от много сериозни хора, включително и учени, а това създава условия човек да си мисли, какви ли не неща при положение, че не е много ясно коя е истинската причина за глобалното затопляне и тази причина да е доказана с безспорни факти.

Определено има логика в това, че парниковите газове създават глобално затопляне и лично на мен тази информация ми се струва правдоподобна, но за да е такава е необходимо съответната информация да излиза от устата на учени с репутация, които не си позволяват да спекулират или да изкривяват или както искате го наречете с ценната информация с която разполагат, респективно не разполагат.

Да си призная честно наистина се обърках вече, защото от една страна има сериозни и безспорни факти, че климата на земята се променя, но по важното е че света трябва да осъзнава много добре, които са причините за тези промени и какво евентуално се прави в тази насока.

Определено недостига на информация прави така, че понякога човек да изпитва трудности при осъзнаването на един или друг проблем, както и предоставя възможност за създаването на противоречива информация в зависимост от мястото на нейното създаване, особено когато дадения проблем както обикновено има отражение върху няколко различни центъра.