Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Страници за навигация в блога

Нови добри идеи

6 Януари 2010 / 21:03

Перспективите да направим планетата агресивна спрямо нас и нашият живот изглежда кара доста хора с по-иновативно мислене да предлагат различни варианти с които да ограничим парниковите газове в атмосферата, основната причина за които е нашето ежедневие. Повечето от тези идеи със сигурност ще провалят, но от купчината с идеи със сигурност ще има и много добри варианти.

Зарядно за мобилен телефон

29 Ноември 2009 / 11:44

Днес видях зарядно устройство за мобилен телефон, което използва слънчевата енергия за да генерира електричество. Мобилните телефони не са кой знае какъв голям консуматор, но представяте ли си колко от тях се размотават по света.

Ровейки интернет за слънчеви панели открих икономични лампи

26 Ноември 2009 / 09:41

Мисля преди да започна експериментите си със слънчеви панели за ток, да си купя нови лампи. Това което открих в интернет е че се предлагат много икономични светодиодни лампи, които консумират 10W, а светят като 100W електрическа лампа с нажежаема жичка.

Как ще спасим околната среда

4 Декември 2009 / 09:00

За да запазим планетата, такава какво си беше е необходимо да направим доста неща, но засега най-големи усилия се полагат в областта на намаляване на излишното използване на енергия. Европейският съюз въведе ограничение за използване на старите електрически лампи с нажежаема жичка от първи Септември тази година, като засега ограничението е само за мощните 100 ватови лампи, а през следващите години бавно ще трябва да спре използването на тази технология.

Обсъдих глобалното затопляне тази вечер

24 Ноември 2009 / 20:10

Имах малък разговор тази вечер с един мой приятел на тема глобално затопляне. Той имаше съвсем противоположна гледна точка на моята, но засега не смятам че неговите мнения са правилни.

Слънчеви колектори за ток в крачка напред

6 Март 2010 / 20:06

Постоянно растящите цени на енергосносителите, заедно със заплахата от евентуални проблеми в климата на земята са двата основни двигателя за повече усилия в разработката на системи със слънчеви колектори за ток.

Безработица

6 Март 2010 / 20:06

Четох че безработицата се увеличава. Това не е някаква новина по-скоро това една много стара новина. Та на въпроса за повишаващата се безработица. В новината преди близо една година пишеше че безработица ще има дори и през 2012 година, но по-големият проблем според мен не е самата безработица а липсата на натовареност на мощности и хора.

Слънчеви колектори за ток LG

13 Април 2010 / 09:50

По все още неофициална информация LG Electronics стартира производство на високо ефективни слънчеви колектори за ток, който се очаква да бъдат предлагани през тази година. Високата ефективност на слънчевите панели за ток на LG ще се дължи на използването на френелови лещи, често използвани в LCD телевизори.

Полуистина

24 Март 2010 / 20:07

Четох двете основни групи във facebook, които имат две противоположни гледни точки - едната е за спиране на глобалното затопляне, докато другата твърдеше че глобално затопляне няма и всичко е въпрос на фарс и политика.

Страници за навигация в блога