Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Страници за навигация в блога

Времето се стопля - време е за засаждане на коледна елха

6 Януари 2011 / 13:34

Време е за засаждане на коледна елха, защото навън времето става малко по-топло, а в събота дори през целия ден външните температури ще са положителни и мисля, че събота ще е един много подходящ ден за засаждане на коледна елха.

Ниски температури

4 Февруари 2011 / 14:31

Продължава да си е студено и даже от една седмица температурите в София изобщо не могат да се покажат над нулата, като една от причините за това е гъстата мъгла, която трайно се задържа над града. В толкова студено време разбира се е необходимо и повече отопление, което пак със сигурност е създало и повече въглероден двуокис.

Коментар

1 Април 2010 / 19:41

Получих един коментар, но си зададох въпроса Защо? Промених заглавието на тази статия, защото човека, който направи този коментар ме накара да се замисля доста и не беше съгласен със самото заглавие.

Ден за засаждане на коледна елха

9 Януари 2010 / 13:50

Днес беше доста добър ден за засаждане на коледна елха - температурите са достатъчно високи и все още не духа вятър, въпреки че в прогнозата за времето пише, че вятъра ще е доста бурен. Така след като беше направен избор за място съобразен с изискванията на общината, преди това намерих кирка и лопата, както и си купих специална почва за засаждане на иглолистни дървета, можех да премина към самото засаждане на коледната елха.

Купих си коледна елха

12 Декември 2009 / 18:59

Купих си истинска коледна елха в саксия, която смятам да я засадя след нова година. Нещо като отговор на въпроса, какво мога да направя за намаляване на глобалното затопляне отправен в един коментар. С това далеч няма да оправя проблемите в климата, но тук малко там малко и накрая става голямо особено ако много хора правят така.

Засаждане на коледна елха

26 Декември 2009 / 17:19

Тази Коледа мина и реших да проуча малко въпроса по какъв се засажда коледна елха. За първи път си купувам жива коледна елха и тъй-като не знам кой знае колко много за това, нито пък имам опит в засаждането реших да се подготвя малко теоретично.

Биоетанол

9 Декември 2009 / 19:58

Всичко ново е добре забравено старо, тъй-като бях чел за биоетанол преди много години, като екологичен и лесен за производство източник на енергия. Това по нашему му казваме ракия, като е възможно да е направена от джанки, сливи, круши или нещо друго в зависимост от предпочитанията, защото е био и защото е етанол.

Гледах филма на Алън Гор за глобалното затопляне

31 Март 2010 / 19:27

Някой наскоро беше гледал филма на Алън Гор и едва ли не ме подигра, че пиша същите неща. Взех че и аз изгледах този филм, защото не бях го изгледал досега, но основната разлика между мен и Алън Гор се състои в това, че той разполага с голяма свита около себе си, която да му сипва информация, пък аз не разполагам с никого освен единствено със своята глава и спомени.

Криворазбраната цивилизация

26 Април 2010 / 09:58

Винаги съм бил че цивилизованите хора рециклират всичко, което е продукт на техният живот, но мисля че има хора, които разбират нещата доста погрешно. Тези дупки се виждат много добре, защото липсват железни шахти, които да ги покрият. За съжаление тези железни шахти липсват не защото някой не ги е поставил, а защото друг някой е решил че всичко трябва да бъде рециклирано.

Ефектът на пеперудата

29 Юли 2010 / 22:51

Ефекта на пеперудата е един ефект станал малко популярен след научния труд на Едуарт Лоренц - така наречената "Теория на хаоса". Теорията на хаоса е една фундаментална теория и описва най-различни динамични системи, но парадоксално или не Лоренц е работил върху климатичен модел и е разработил теорията първоначално в този частен случай.

Страници за навигация в блога