Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Страници за навигация в блога

Трябва да ида до Пловдив

27 Септември 2010 / 22:01

Тече есенния панаир в Пловдив и даже в новините пише, че БАН представя енергоспестяващи лампи. Всъщност в новините пише, че БАН представя енергоспестяващи крушки, но не вярвам БАН да е обрулил някоя круша за да се сдобие с енергоспестяващи такива, защото самите круши нямат нищо общо с енергоспестяването:-)

Пак нов принтер

10 Март 2010 / 09:29

Вчера пак получих поръчка за нов принтер в офиса! Наскоро се сетих колко дървета се превръщат на листове хартия, а след това попадат в някой принтер - по нататъшната им съдба е малко неясна. Не мога да разбера какво толкова важно се печата и даже реших да направя малко проучване, тъй-като смятам че тези бели листа веднъж преминали през принтера нямат много дълъг живот. Почти съм уверен, че през всички принтери преминава много малко стойностна информация и голяма част от тези листа се оказват в коша за боклук.

Безсмислени спорове

15 Март 2010 / 21:26

Продължавам да водя глупави спорове за проблема с глобалното затопляне в разговори с умни и интелигентни хора. По принцип самата истина е, че реални проблеми за хората от глобалното затопляне едва ли ще окажат реално влияние върху живота на повечето хора от съвременното поколение.

Окосена ливада с модерна косачка

26 Април 2010 / 09:52

Окосиха ливадата в парка с някаква модерна косачка. Искам да кажа, че предишните години едни възрастни хора използваха стария метод за косене с ръчни коси за да направят ливадата удобна за игра на футбол. Сега обаче явно се използват по-модерни начини за косене на ливада, т.е. най-малкото специално пригодена за паркове косачка.

Слънчеви колектори за ток в центъра на София

26 Април 2010 / 09:52

Не бях се сещал за подобно използване на слънчеви колектори за ток, който са мисля с обща мощност един киловат, но както се казва капка по капка вир става. Тази малка инсталация със слънчеви колектори за ток я видях в центъра на София и останах доста изненадан от нея.

Мнение за глобалното затопляне

27 Юни 2010 / 18:19

Получих един коментар, който водеше до една страница с интервю на някакъв Датски еколог, чийто мнения не мисля за съвсем правилни. Предполагам, че този еколог се занимава професионално с темата, но не намирам неговите мисли за доста правилни.

Вижте на какво прилича моята кола

7 Май 2010 / 14:29

Характерните бели ивици на моята кола хич не са от оригиналната боя, а просто я намерих днес потънала в прах и пепел. Не че карам кола офроуд, ами целия въздух на София е претъпкан с прах, а сутрин когато няма уличен трафик и няма вятър всичкия този прах пада където намери за добре.

Нашата коледна елха се развива

7 Май 2010 / 14:29

Нашата коледна елха се събуди и цялата е с нови пъпки или нови иглички, което означава че е дошла пролетта. Първи и втори Май бяха много топли дни и предполагам, че това е създало условия за по-интензивна фотосинтеза. Доста се радвам, че машата коледна елха започна да дава признаци на живот, тъй-като продължавам да се страхувам дали мръсния въздух на София, няма да стане причина тя да умре.

Интересни коли на бъдещето

29 Април 2010 / 15:40

Интересна кола видях на гумаджийницата. Явно някой развива технологии за коли на бъдещето в България, тъй-като тази кола е доста футуристична. Не само че е футуристична, но и много компактна и малка, което със сигурност ще даде възможност не само за малък разход на гориво, но и много повече свободно място за паркиране.

Пак кафяви иглички на нашата коледна елха

12 Септември 2010 / 20:42

Досега нашата коледна елха, която засадих в началото на тази година си се развиваше добре, дори се появи нов връх който очаквах да я направи малко по-висока, но за съжаление засега това не се случи почти цял месец и мисля, че за тази година това ще е.

Страници за навигация в блога