Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Страници за навигация в блога

Не е добър пътя между София и Перник

8 Октомври 2016 / 16:17

Чудех след онзи малък коментар, защото пътя за Перник е трудно проходим и е необходимо да се чака 45 минути в задръстване. Това е много неприятна ситуация, защото 45 минути са много време, да не говорим и какви замърсявания се създават в околния въздух на София.

Разни работи

25 Октомври 2010 / 19:52

Отне ми доста време да си пооправя другите блогове, но вече пак ще мога да си пиша за глобалното затопляне. Трябва да ви кажа, че този интернет се е напълнил с паразити и все по-трудно е да бъдат отстранени. Чудно как възпитават децата си тези хора или как възнамеряват да ги възпитават, защото забелязвам че се увеличава количеството хора, които пишат в интернет изправени пред дилемата "да открадна или да копирам".

Допълнение

11 Ноември 2010 / 22:25

Мисля че трябва да се добави още едно първоначално условие в глобалното затопляне, а това е именно проявата на такива силни ветрове, които се случиха тази седмица. Може би споменах вече, че смятам, че на глобалното затопляне не трябва да се гледа само от гледна точка на температурни рекорди, жега или студ, а като на система която има своите вътрешни и външни фактори, взаимодействието между които води до някакъв временен краен резултат.

Топлоизолация

29 Октомври 2010 / 14:43

Изглежда от следващата година ще редуцираме силно количеството парникови газове, като се сдобием едва ли не безплатно със сравнително голяма площ нова топлоизолация. В новините снощи пишеше, че са отблокирани 80 милиона лева за саниране на сгради, от отгоре на всичко новата топлоизолация намалява разходите с 37%. Мисля, че и преди това се говореше за Европейски пари, които се дават за топлоизолация, но ако не ме лъже паметта тогава се говореше за 100 милиона лева.

Голям проблем

21 Юни 2011 / 10:11

Чета че голям проблем е настанал миналата седмица, когато някой е боядисал един паметник в центъра на София, а след това са ни давали по много големи телевизии. Демек сме станали малко по-известни и то безплатно.

Паркиране

13 Май 2011 / 10:51

Местата за паркиране в София силно намаляха през последните години и то защото града расте на хора, но не се увеличава на площ. Не само това, но и доброто кредитиране позволи количеството коли да нарасне доста, а местата за паркиране на коли си останаха същите. Увеличения трафик лесно може да се види и докато скоро може и да се оправи проблема задръстване с коли, същото засега не важи и за местата за паркиране.

Времето е прекрасно

25 Март 2011 / 13:05

Като гледам какво слънце грее навън направо ме домързя да работя и май повече мисля, как да ида на пикник и да се намаам с малко пържоли и бира. винаги изгрява слънце и направо смърди на пролет и това ме кара да се чувствам много добре, отнякъде дойде прилив на енергия.

Грижи за коледна елха

10 Март 2011 / 19:38

Трябва да положа малко грижи за старата коледна елха, защото времето се стопля пък валежи няма. Суша е настанала и старата ми коледна елха започва да ми изглежда доста нещастна горката. Новата се държи за сега и най-вероятно това се дължи на разликата във видовете, но може тя все още да не се е осъзнала къде се намира и да я кара по-инерция.

Коледна елха през Февруари

28 Февруари 2011 / 08:56

Пак има май твърде много кафяви иглички по старата ми коледна елха, което показва че тя страда от липса на вода или някакви други неблагоприятни условия. Миналата година пак имаше същия проблем със същата коледна елха. Мисля че появата на кафяви иглички се дължи на сушата, която е настанала и липсата на достатъчно усилия от моя страна за добавяне на вода в почвата където се намират корените на старата ми коледна елха.

Енергия от велосипед

17 Февруари 2011 / 15:34

Понякога има дезинформиращи новини като тази, че клиенти на един хотел в Копенхаген ще въртят педалите на велосипед и с това ще произведат огромно количество електрически ток. Всъщност това беше и една моя гениална идея, от която нищо не стана и заради това не дописах статията, защото никой не искаше да генерира ток във фитнеса. В същото време от новините разбрах, че

Задръстване с коли

10 Февруари 2011 / 12:26

Най-накрая може да се опуши пътя за квартал Младост в София, ако вземат и наистина построят една естакада на кръстовището до Била в Младост. Мисля че това кръстовище е най-ужасното и винаг има задръстване с много коли, които седящ това задръстване и докато седят създават безсмислени парникови газове.

Страници за навигация в блога