Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Страници за навигация в блога

Не е добър пътя между София и Перник

8 Октомври 2016 / 16:17

Чудех след онзи малък коментар, защото пътя за Перник е трудно проходим и е необходимо да се чака 45 минути в задръстване. Това е много неприятна ситуация, защото 45 минути са много време, да не говорим и какви замърсявания се създават в околния въздух на София.

Абе ние отглеждаме ли аджеба рози

23 Януари 2011 / 20:37

Отглеждането на рози явно е едно много перспективно начинание, ако бъде вкарано в нормални бизнес рамки. Това розово масло струва майка си и баща си, пък не мога да разбера дали изобщо все още произвеждаме някакви добри количества ароматни вещества с високо качество.

Електромобили

18 Януари 2011 / 10:44

Четох че клъстър от фирми и научни организации е обединил усилия за създаване на Българска зарядна станция за зареждане на електромобили. Не пише дали някой ще помогне да се използва Българска продукция. Гледах на сайта на клъстъра, че Лукоил участва в него, което може би предполага че много скоро ще има зарядни станции за електромобили по техните бензиностанции.

Нова коледна елха

9 Декември 2010 / 16:15

Вече си имам нова коледна елха, ама не бутафорна направена от пластмаса нито пък отсечена и временно препарирана, а истинска жива коледна елха. Вече си седи на терасата, защото след като е жива ще е добре да посрещне първия сняг, който се очаква да ни навести тази нощ.

Днес пак полях нашата коледна елха

12 Ноември 2010 / 22:13

Използвах възможността да ходя до Дървенца за да взема един майстор стъклар за да го заведа до нашия квартал за да си взема малко вода от извора в Дървеница за нашата малка коледна елха. Мисля че тя има нужда от вода защото тази седмица доста силен вятър духа и предполагам, че това я е обезводнило по един или друг начин, да не говорим че сигурно има и доста прах по нейните иглички.

Приказка за мецана

6 Юли 2010 / 20:46

Имам си коментар отново и въпреки че знам от кой е добре е да се знае, че често прилика между случайни хора, случки и събития е чисто случайна. Така или иначе мецана в своите социални контакти с хората е създала една поучителна история, но тази история би мога да има различни варианти в различните моменти от живота. За пример бих могъл да дам една от версиите, които съм чувал за срещата на човека с мецана.

Проект слънчеви колектори за ток на терасата засега отива отново за проучване

15 Май 2010 / 20:12

Проекта за слънчеви колектори за домашен ток засега загуби не само финансова обосновка, но и екологична. Излиза че за да има някакъв реален смисъл от монтаж на слънчеви колектори за ток на терасата, въпреки че ще спестя пари от тента, се обезсмисля, защото този ток трябва да се използва веднага и на момента в противен случай загубите в акумулаторът са огромни.

Лед осветление

14 Май 2010 / 20:58

Проекта за слънчеви колектори за домашен ток засега загуби не само финансова обосновка, но и екологична. Излиза че за да има някакъв реален смисъл от монтаж на слънчеви колектори за ток на терасата, въпреки че ще спестя пари от тента, се обезсмисля, защото този ток трябва да се използва веднага и на момента в противен случай загубите в акумулаторът са огромни.

14 Май 2010 / 20:58

Напоследък като че ли се забелязват доста енергични действия от страна на големите компании в света за намаляване на консумацията на енергия и съответно следствието от това – изпуснатите парникови газове в атмосферата. Преди това обаче малко за сегашната ситуация.

Борбата с глобалното затопляне е станала епична

13 Януари 2010 / 17:35

Чух че във Франция са много напред в борбата с глобалното затопляне. Те французите винаги са били едни гърди напред във всякакви нововъведения, но най-новото било да монтират генератор и акумулатор на велосипедите под наем.

Не е хубаво да правиш лоши неща в живота

22 Октомври 2009 / 18:49

Всичко лошо се връща по-един или друг начин в този живот. Човек трябва да се стреми да прави хубави и красиви неща, а не постоянно да мисли как да навреди на другите около себе си. Доскоро си мислех, че това е някакъв вроден психически дефект, но отскоро все повече си мисля, че хората с лошо мислене на практика са преживели нещо травмиращо в своето детство.

Обслужването в поликлиниката не ми харесва

20 Октомври 2009 / 14:21

Днес пак ходих на доктор, защото още се боря с оня вирус дето пипнах преди десетина дена. В интерес на истината самият вирус съм го пипнал по-рано, но неговото проявление започна миналата неделя, ако не ме лъже паметта.

Трябваше да пътувам с новото метро

15 Октомври 2009 / 12:56

Трябваше, но не го направих - навика е голямо нещо, чак като стигнах до метро станция Сливница се сетих, че всъщност можех да стигна много по-бързо и много по-лесно. Не само това но метрото е един евтин начин за транспорт без да замърсявам градския въздух.

Страници за навигация в блога