Този сайт използва добре известните бисквитки.

Коли

10 Октомври 2009 / 22:19 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Някой трябва да направи нещо с тези коли в студентски град. Направиха нов булевард много хубав с маркировка и светофар дори, но всички коли спират на самият булевард. Въпреки маркировки и всичко останало вчера щеше да се блъсна в автобус, който сами разбирате е доста голям и резултата щеше да е мои ущърб.

Да не говорим че въздуха е отвратителен! Само като го погледнеш във фаровете и виждаш какъв въздух дишаш. Лоша работа с тези коли да не говорим че има хора, които карат коли приличащи на комини в топлофикация понеже част от тях са втора употреба.

Едва успях да паркирам снощи моята кола

31 Октомври 2009 / 20:56

Прибрах се малко по късно миналата нощ и не намерих къде да си паркирам моята кола. Голяма лудница, цялата улица е претъпкана с коли и от ляво и отдясно. Останал беше само един тунел през, който можеше да се минава в едната посока. Преди пет години беше, много по-добре, но усиленото строителството на нови блокове с апартаменти напълни целият квартал със хора и коли, които вече няма място за паркиране.

Има едно празно място в квартала, което така и не разбрах защо още е празно, но от две години се чудя как да организирам хората в квартала и да направим там подземни гаражи. А отгоре върху тези подземни гаражи една градинка да има къде да си играя децата, защото всички мислеха за блокове и апартаменти и цени на квадрат, но никой не мислеше къде хората ще си паркират колите и къде ще изгарят техните деца.

Бях във Будапеща през май и там видях моята идея направена явно поне от 100 години. Мисля че през следващите години трябва да се обърне повече внимание на това да се направи София по-скоро красива и удобна отколкото голяма и задръстена. Тя изглежда вече не е задръстена, защото първо понамаляха строежите на нови блокове и апартаменти и съответно камионите и багерите поизчезнаха, след това тръгна половин участък на метрото и изглежда доста хора го използват.

Даже гледам че изведнъж маршрутни таксита и автобуси пътуват празни. Предполагам че с пускането на свързващата отсечка движението ще се облекчи още повече. Изглежда също че заради финансовата криза част от хората се върнаха в провинцията и това намалява още движението, но все пак трябват доста паркоместа защото все още има коли паркирани по улиците.

Паркове и градинки са друга тема. В София вече има много нови квартали, но няма къде децата да изгарят на спокойствие, трябва да се направи много в тези квартали, които са по-скоро купчина бетонни клетки.