Този сайт използва добре известните бисквитки.

Проливни дъждове в София

5 Август 2009 / 21:37 | Автор: dkolov | Категория: Случки в моя живот

Днес имаше май поне 10 проливни дъждове в София! Естествено едно наводнение не прави глобално затопляне, както една лястовица не прави пролет, наводненията и проливните дъждове започнаха да стават нещо нормално за края на Юли и началот на Август май.

Днес дори четох че според НАСА в следващите 5 години слънцето ще увеличи своята активност и тази енергия със сигурност ще е допринесе за повишаването на температурите на земята. Естествено то би се случило ако прогнозите на НАСА се сбъднат, защото доколкото знам последните прогнози за повишаването на слънчевата активност не са се случили.

От друга страна дори и без прогнозите на НАСА са доста очевидни промените в климата, но по-големият проблем е дали мерките, които се взимат в тази насока са правилните. Разбира се използването на възобновяеми източници на енергия, може и да не помогне, но поне няма да навреди. не искам да кажа, че увеличаването на енергията добита от слънце, вода и вятър е маловажно, напротив това със сигурност ще доведе до много по-чист въздух.

Това което искам да кажа е че почти нищо не се прави в областта на спестяването на енергия в областта на транспорта, най-малкото не се прави много дори и в самата Америка. Продължават да се произвеждат автомобили, които изразходват огромно количество гориво ( е с настъпването на финансовата криза автомобилните компании бяха принудени да възобновят своите проекти за икономични коли), но мисля че има много какво да се направи в тази област.