Този сайт използва добре известните бисквитки.

Ще се върна на глобалното затопляне

25 Октомври 2010 / 19:52 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Отне ми доста време да си пооправя другите блогове, но вече пак ще мога да си пиша за глобалното затопляне. Трябва да ви кажа, че този интернет се е напълнил с паразити и все по-трудно е да бъдат отстранени. Чудно как възпитават децата си тези хора или как възнамеряват да ги възпитават, защото забелязвам че се увеличава количеството хора, които пишат в интернет изправени пред дилемата "да открадна или да копирам".

Винаги съм си мислел, че е по-добре да се работи и да се мисли, а след това нещата се нареждат от само себе си, но за съжаление ефектите от такава работа изискват много повече време, докато да прекопираш нещо или пък да намериш място откъдето да паразитираш е много по-лесно и има бърз ефект, е разбира се за кратко.

Предполагам, че сега много хора ще хукнат да обясняват на своите клиенти, как имало промяна в алгоритъма на google, но по мой наблюдения google не си е променял алгоритъма през последните десет години, не за друго, а защото това е идеалния алгоритъм - невронна мрежа, симулация на човешкия мозък или система, която има възможност сама да се учи.

Какво да се прави ние хората копираме поведението на природата и летим със самолет защото сме видели, че птиците го могат, плуваме с кораби защото рибите могат и в края на краищата се опитваме да направим какви ли не неща, които да копират майката природа за да си създадем някакво удобство. Изучавах невронни мрежи много преди изобщо да има google, но в този живот не е важно само да знаеш, а и да можеш.

Както и да е мисля, че се оправих с паразитите временно. Временно е защото те са упорити и не ги кефи да работят, тъй че много скоро пак ще трябва да ги чистя. Все тая мисля, че последния път когато ги почиствах беше през пролетта, така че два пъти в годината почистване на паразити не е чак толкова голям проблем.

Междувременно отново ми оправиха мобилния телефон, ама вече малко съм недоволен защото изглежда камерата на този мобилен телефон съсипва батерията и за тази година беше необходимо да ходи на ремонт за втори път и то само защото прекалих със снимките и му падна батерията до край.

Последните снимки, които направих бяха с колите на формула едно, които общо взето бяха някакви музейни експонати разнасяни насам натам, но децата не знаят това и затова беше голямо щастие за тях. Започвам да си мисля, че тия мобилни телефони хич не могат да откриват че остават без батерия и като свърши батерията хоп на сервиз.

След това две три седмици чакане, че дори ми сервираха че батерията била вече на 58%, а пък аз за този мобилен телефон дадох една торба с пари, за да мога да си правя снимки когато си пожелая пък сега работата отиде в киреча.

Не можа да изкара и година този мобилен телефон. То и предните не изкараха по-дълго, ама все пак за това си бях виновен аз самия защото единия падна в тоалетната, другия в морето, а третия в пералнята. След това разбрах че съм немарлив и си купих евтин мобилен телефон за 25 лева и той изкара три години, ама пък нямаше камера с която да си снимам - какво да правиш.

Все тая, сега си държа мобилния телефон постоянно на кабел както лаптоп за да е зареден непрекъснато, ама това създава парникови газове и въпреки че излиза съобщение да го извадя и да спестя енергия. Мисля че ще спестя много повече енергия, ако не си купувам нов мобилен телефон, защото и за да се направи един мобилен телефон пак трябва енергия, т.е. каквото и да правим все към глобално затопляне се връщаме.

Все пак оставих временно темата глобално затопляне за да си оправя собствените бакии, най-малкото защото самото глобално затопляне няма къде да избяга и ще има да си пишем за него на воля докато не вземат да се пооправят нещата, даже си мислех че следващия голям проблем пред света, като решим проблема с финансовата криза ще е глобалното затопляне.

Междувременно открих че възрастните хора не се интересуват от глобалното затопляне, като се надявам да не обидя някой, но все пак какво ги интересува тях проблеми, който щели да са злободневни след 10-15 години., да не говорим че и все още не е много ясно какво става с това глобално затопляне.

Все пак след като се върна от ремонт моя мобилен телефон успях да направя тази снимка, като в същото време всях малко паника на мястото където я направих. Това което виждате е едно езеро пълно с боклуци, планината е Витоша, а тъмното петно не е от извънземни - просто така си снима моя мобилен телефон. Не мисля засега да обръщам внимание на това, защото като го занесох на сервиз ми се оправдаха, че било надраскано отпред, демек дай некой лев.

Така е майка, време трябва да мине за да разберем, че това не може да продължава вечно и по-този начин няма да стигнем далеч, но от друга страна гледам че много млади хора мислят затова и това ме обнадеждава - в края на краищата те ще живеят на това място и не вярвам много хора да харесват обитаването на кочина.

Това което имам предвид е едно такси, което отново успях да снимам с моя мобилен телефон. Самото такси е само за студенти, както беше написано на самото него т.е. за млади хора които по един или друг начин мислят за средата в която ще живеят. Много неща са важни в тоя живот, образование, работа, развитие, но също е важно да не живееш в кална среда за да може да ги има предните неща.

Така все пак има и нещо положително и сигурно след няколко години това езеро пълно с боклуци няма да съществува, не за друго а защото младите ще го променят. С мисленето на възрастните хора трудно можеш да се пребориш, но с мисленето на младите изобщо не можеш да се пребориш.

Така би могло да се каже, че съм оптимист за развитието на глобалното затопляне и дори да имаме известни проблеми в тази област все пак е възможно да успеем, независимо че засега това не се очертава да е скоро- в края на краищата те трябва да съберат малко сили.

Между другото във времето в което бях офлайн, чух една новина за това как се произвеждали дървени въглища за барбекю в България, чието производство не само че създава парникови газове, но понеже те реално не са произведени едва ли влизат в сметките дали човешкото въздействие е съществено за промените в климата.

Всички тия дървени въглища се продават къде ли не, но тяхното производство се оказва нелегално, както и парниковите газове които те създават. Чудя се колко ли страници в този блог могат да се направят само с източници на въглероден двуокис, които никой никъде не отчита, само защото е много трудно да се отчетат, след като са нелегални.

Гледах снимките от мобилния си телефон и мисля, че това куче дето се опитваше да се изяде само заради голямото количество паразити може би също ще е интересна. Имаше някаква новина за кръгла маса за бездомните кучета, ама докато вземат да измислят какво ще ги правят самите бездомни кучета те горките се чудят как да се отърват от своите паразити.

Мислех си, че всички тия, които тръбят наляво надясно как са в защита на бездомните кучета, ще е добре да съберат някой лев ако не за друго, то поне да има махнат всички паразити по козината за да не страдат горките животни, които непрекъснато са хапани от насъбралите по тях паразити.

Едва ли ще успея да направя нещо по този проблем, защото той си седи повече от двайсе години, но все пак е добре хората, които непрекъснато се изтъкват като защитници на безпомощните бездомни кучета поне да им поставят необходимите ваксини и препарати за паразити за да не се измъчват горките животни.

Няма кой да им ги поставя тези неща, тъй-като те струват пари, а тези пари не е добре да се искат от всички хора, т.е. самите пари да са обществени при положение, че на самото общество не му се вика достатъчно заровено в своите си проблеми.