Този сайт използва добре известните бисквитки.

Още ще се работи

6 Октомври 2016 / 16:47 | Автор: dkolov | Категория: Моите мисли

Изглежда продължава да се работи за чист въздух в София и освен нови автобуси, метро и булеварди ще се затегне контрола какви замърсявания създават личните превозни средства. Така може би от утре КАТ София ще спира коли за проверка какви газове отделят различните коли.

Лично аз мисля че не е необходимо да спира никого, а просто може да влезе в задръстването и да види от които превозни средства се носи неприятна миризма. Тези три неща малко ме объркаха и може да изглеждам като някой стари хора, дето викаха коьрав ли че не чуваш как смърди от превозните средства и то не само личните.

А че те замърсяват в това спор няма, защото дори тази вечер гледах как едно Ауди от Бургас създава неприятна миризма в задръстването. Дори се наложи да изключа системата за вентилация, че трудно се търпеше тази миризма. То да беше само това Ауди, нещата щяха да са песен, защото в София се движат какви ли не превозни средства и никой не иска да спира своето превозно средство само защото то замърсявало.

Мисля че ще трябват много мобилни газови анализатори, въпреки че и много нови коли се движат в София. В интерес на истината не знаех че съществуват мобилни газови анализатори, но като цяло не вярвам те да решат много проблеми. Мисля че София е бързо развиващ се град в икономическо отношение и заради това някой хора правят избор на ново място за живеене. Докато направих малък преход с кола тази вечер ми се стори че поне една пета от превозните средства имат регистрация в град различен от София.

Заради това мисля че предизвикателствата не са малки и ще има още много да се работи за да се достигне до равновесна точка. Вероятно ще е много трудно инфраструктурата на София да увеличи своя капацитет с 20 процента изведнъж. Това естествено няма да стане с велоалеи, защото мисля че 20 процента означават метрото на София да има възможност да поеме два пъти повече пътници.

Разбира се няма как да стане само с метро, защото има ли метро веднага се вдигат цени на имоти. Вероятно има хора, които не се притесняват от тези цени, но други са склонни да търсят евтини места. Направо останах изненадан днес какви нови блокове се строят в края на Студентски град.

Тези нови блокове са относително далече от метро, вероятно не разполагат и с централно отопление, но за сметка на това може и да са евтини. Липсата на метро може да се компенсира с кола, а липсата на централно отопление може да се замести с някакво друго отопление, ако изобщо има голяма нужда защото се строят по съвременни технологии.

И все пак е добре да се види какъв е начина стария трамвай дето вървеше до Дървеница, дали не може да циркулира само от Студентски град до метростанцията. Това място си стои празно, както и старите релси, а превозните средства на градския транспорт са по-скоро пълни. Реално това може да бъде само един трамвай, който си се движи напред назад в рамките на два три километра.