Този сайт използва добре известните бисквитки.

Лефкада

7 Септември 2016 / 12:49 Категория: Случки в моя живот

От две три години, а може и да са повече слушам мнения какви евтини оферти за почивка има по това време на годината в южната ни съседка. Досега не съм се възползвал от тези евтини оферти, ама понеже не остана време да ида на море та реших да намеря някой топъл южен курорт за малък отдих на море.

На първо четене не мисля че тези оферти са много евтини, но всичко е относително и всичко зависи от това кой какъв бюджет отделя за почивка на море. От друга страна гледах че в много от тези евтини оферти се включва наем на малки самостоятелни апартаменти оборудвани с хладилници и всякакви готварски принадлежности.

Така човек наистина може да прекара своята почивка по един относително евтин начин като за целта трябва само да напълни две три хладилни чанти с храна още от тук. Това е така защото всички цени в различни магазини са като в нашите магазини само че в евро.

Лично аз под това не разбирам почивка, ако е необходимо по три пъти на ден да се приготвя храна, ама явно някой хора го намират за един добър и евтин начин. Иначе няма ниски цени по ресторантите, защото гледах че за едно хранене трябват 20 лева на човек, което хич не е евтино.

Така съм по-склонен да мисля че не става въпрос за ниски цени, а по скоро за разнообразие, защото еднообразието е това което води до неудовлетворение не само когато става въпрос за почивка. И така направихме избор на Лефкада където извадихме късмет с пет топли и хубави слънчеви дни.

Снимките от Лефкада са малки защото трудно се побират на страницата, но ако кликнете два пъти с мишката върху някоя снимка ще я видите в оригиналния и размер. За съжаление тази функция не работи н мобилни телефони и ще трябва да положа малки усилия за да я накарам да работи.

Морската вода беше топла, вълните на морето бяха малки, а околния въздух топъл дори и вечер нищо че е началото на Септември, така че не можеше да се спи без климатик. Казвам късмет защото последната вечер започна да духа студен вятър, а докато се връщахме към София на другия ден не спря да вали дъжд.

Разстоянието между София и Лефкада не малко, но успях да го взема само за осем часа понеже няма хубав път между Благоевград и Солун. В някой части има магистрала, но не на всякъде. В Гърция на две места трябва да се спира за се плати две евро и четиридесет цента пътна такса, а на други две места евро и двайсе.

Това не забавя чак толкова много колкото необходимостта да се преминава през десетки малки и големи тунели, но все пак ограничението на скоростта в тях е само сто километра в час. И така с две почивки стигнах до Лефкада. Лефкада е остров осеян с малки населени места, където първото нещо което се забелязва е че общо взето се прави само малък бизнес.

Стори ми се че повечето къщи за гости са построени в стар италиански стил и аз никъде не видях големи хотели струпани един до друг. В същото време всичко е на първа или втора линия - трета няма. Аз бях на втора линия и може би заради това получих ниски цени, но от терасата си виждах само маслинова горичка до върха на нещо като планина.

За шум и дума не можеше да става, но това вероятно се дължи че отседнахме в нещо като малко село в къща построена в стар италиански стил. За съжаление в това малко село нямаше добър плаж, защото той беше осеян с камъни, но пък намерих добър плаж в съседното село.

Иначе плажове колкото искаш и малки и големи и даже такива до които се стига само по вода, но за това след това. Основното е че само на прехвалените плажове е тъпкано с хора, а на всички останали си има достатъчно място за всеки.