Този сайт използва добре известните бисквитки.

Интересни места в Лефкада

7 Септември 2016 / 15:03 Категория: Случки в моя живот

Що се отнася до това какви интересни места могат да се посетят в Лефкада бих казал че има голям избор и не е необходимо да се ходи само на плаж. Между другото има един плаж за който всички говорят че е хубав, но лично аз не го намерих за хубав.

Името на плажа е Porto Katsiki и въпреки че морската вода там отново има тюркоазен цвят и пейзажа е много красив плажа е осеян с камъни, а не с пясък. По тези камъни може да се ходи само със специални обувки иначе човек може да остане с неприятна изненада.

До плажа Porto Katsiki се стига по суша, като за целта се слиза по десетки стълби, като преди да се слезе гледката е очарователна. Мисля че това бяха всички хубави неща. Неприятното е че беше на 50 километра от това място на което бях отседнал, защото остров Лефкада не е малък и даже този маршрут е само част от обиколката на острова.

Добре е човек като тръгне на някъде да не се осланя само на табели, а и от време на време да включва своя GPS. Кара се по тесен път в планината пък като се стигне има още една неприятна изненада че трябва да се плаща пет евро за паркинг. Има и безплатен паркинг, ама той много бързо изчерпва своите възможности.

До плажа Porto Katsiki може да се стигне по вода, което го намирам за добър вариант, като за целта може да се използва един от няколкото круизни кораби. Тези круизни кораби тръгват от пристанището на Nidri и те пътуват цял ден на различни интересни места.

Може да видите снимките от Лефкада в голям размер, ако кликнете два пъти с мишката върху конкретната снимка.

В Porto Katsiki кораба спира в морето близо до плажа и от него може да се скача в морето на воля. Който не може да плува му дават спасителна жилетка и пак може да си скача. На други места кораба спира директно на плажа, като обикновено този плаж е достъпен само по вода. Преживяването е доста вълнуващо, защото кораба спира и на други интересни малки и големи острови.

Това удоволствие има цена и тя е 20 евро, като в тези 20 евро понякога се включва и храна. Само недейте да започвате да говорите на английски, когато правите избор на кораб, защото може да получите неприятна изненада че говорите с българин на английски.

Оказа се че за един от корабите работи българин и много по лесно е да говорите с него на Български език дори да имате перфектен английски. Друго интересно място са водопадите на Nidri. Бяхме отседнали само на няколко километра от Nidri между него и самия град Лефкада така че лесно се стига до тези водопади.

Ждрелото е много красиво, но за съжаление нямаше много вода и даже реката беше без вода. Вероятно и там е имало тежка суша това лято както и в България, но все пак това място е много красиво. За съжаление само за пет дни не може всичко да се види пък и трябва да се ходи на плаж.