Този сайт използва добре известните бисквитки.

Потребяваме енергия като вируси

28 Септември 2009 / 21:57 | Автор: dkolov | Категория: Глобално затопляне

Ние хората май сме вируси за тази планета! Горе долу това май обясняваше робота във филма "Матрицата" преди десетина години. Унищожаваме всичко за да се храним и дори унищожаваме нашата хранителна среда.

A защо стана така?

Ние живеем на тази планета от поне 20 000 години, или това е факта който твърди историята. Как стана така че от обикновени обитатели заехме поведение на вируси. Има хора които твърдят че научно техническата революция е най-голямото нещо, което се е случвало на този свят, но тази революция е главната причина да унищожаваме всичко като африкански скакалци по своят път напред.

Не искам да остана неразбран и някой да си помисли че прокламирам връщане назад към пещерите, но да правиш нещо е едно, а да го правиш добре е съвсем различно. Подобно на полезните бактерии в човешкият организъм, те съграждат и поддържат чудото наречено живот, а вирусите са това което само смуче енергия. Може би истината е че всичко е подобно на търтейте в кошера!!

Защото не мога да кажа че няма хора, които обмислят своето поведение, по такъв начин че да не носят вреда на другите. По-големият проблем е, че тези другите са нашите деца!! Те ще живеят в този свят, който им оставим.

Гледах филмчето за глобалното затопляне

29 Септември 2009 / 20:13

Естествено всички ние знаем много добре за опасността която ни грози. За съжаление трябват ни решения, а не факти - те вече са добре известни. Не мисля че вече имаме нужда от популяризиране на новината че северният полюс се топи и на него всяка година има все по-малки количества лед. В края на краищата миналата година гръмна огромен скандал между големите държави, които имат излаз на северният ледовит океан кое е тяхно и кое не.

Всеки човек лесно ще се сети че щом са тръгнали да се бият, на дипломатическият фронт за това, правителствата на съответните държави са добре посъветвани че пътищата през северният океан вече са отворени заради глобалното затопляне и могат да ги използват за търговските си кораби. Но все пак това е добре известен факт -ние отиваме към сериозни промени в климата и е необходимо нещо да се направи, за да запазим планетата такава каквато е най-добре да живеем в нея.

Наистина трябва да си променим мисленето

Но най-трудното нещо в този живот е човек да си промени мисленето, не случайно Моисей е водил евреите през пустинята 40 години. Като се има предвид продължителността на живота по това време общо взето никой жив не е останал, който да помни робството.

Със сигурност трябва да си променим изцяло мисленето, но и аз самият дето прочетох толкова много за глобалното затопляне и дето знам много добре към каква бездна отиваме, ако не променим нещо в своите навици продължавам да пия вода от пластмасова чаша за еднократна употреба. Всеки ден си казвам че ще ида до някой магазин да си купя керамична чаша, но все още не съм го направил.

Да не говоря че още не съм си купил пазарска чанта с която мога да ходя в магазина, пък да си променя навика да я използвам ще трябва сигурно още много време. Да промениш мисленето на хората е много трудна задача, но все пак обещавам утре да ида и да си купя чаша.